Det ska kännas rätt tycker Lena

Lena Linn är varumärkes- och kommunikationskonsulten som tycker om att skapa engagemang, resultat och ha roligt samtidigt. Hon menar att rätt och rekorderligt inte nödvändigtvis räcker – man måste förmedla känslor också. 

Under 2013 annonserade Charity Rating ut en post som styrelseledamot. Vi sökte en kommunikativ person som var duktig på att baka kanelbullar. Lena Linn ansåg att hon passade profilen för att hon kände att här kunde hon göra skillnad. ”Det var väldigt platt, rationellt och gediget men saknade ’det’. Det sa inte klick. Alla, oavsett om det är privatpersoner eller företag, ska känna ”varför har vi inte tänkt såhär förut?”  Kanelbullar kan jag inte baka, men är fenomenal på cheesecake.”

Det Lena syftar på med ”tänkt såhär” är hur bra och rätt hon anser Charity Ratings idé är. Men att det inte förmedlats tillräckligt tydligt. ”Det är viktigt att inte ge slentrianmässigt och därmed tycka att man kan sova gott på natten. Komplettera den rådande sanningen om att den rätta organisationen att ge till är den med lägst administrativa kostnader. Det saknas kunskap om vad som egentligen är effektivitet. Det saknas information. För att bli intresserad måste jag ha kunskap om något. Och för att bli engagerad måste jag vara intresserad.”

För att väcka det engagemanget krävs en större medvetenhet än idag, tror Lena. Charity Rating och Givarguidens utmaning blir därmed att tydliggöra varför detta är en angelägenhet. ”Konsumenten idag är ju väldigt noga med att inte falla för etiketten utan att också titta på innehållsdeklarationen. Vi är ju alla så medvetna idag innan vi fattar våra beslut – kanske då förutom när det  gäller just vårt givande. Därför borde det vara samma tänk när jag ger till välgörande ändamål.”

Lenas kommer i sin roll som styrelseledamot att hjälpa till med detta.

”Min mission är att färglägga detta och få det att bli angeläget och tilltalande. För mig är det lite dockan Pinocchio som ska förvandlas till en livs levande lite pojke. Som engagerar och väcker känslor.”

Bild Lena Linn

Dela: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email

Relaterade inlägg