Charity Rating söker praktikant

Intresserad av den ideella sektorn, konsumentbeteende och kommunikation? Då har Charity Rating organisationen bakom Givarguiden praktikplatsen för dig.

Charity Rating är givarens intresseorganisation. Vi är en ideell medlemsförening som arbetar för en effektiv och transparent ideell sektor där givare har insyn i ideella verksamheter. Sedan starten 2005 har vi samlat information om hundratals ideella organisationer och deras arbete i vår databas Givarguiden, så att det ska vara enkelt för givaren att jämföra och välja organisation. Genom att förenkla för givaren hoppas vi öka givandet i Sverige och samtidigt genom påverkansarbete skapa en mer transparent sektor som fokuserar på resultat istället för kostnader.

Just nu söker Charity Rating en praktikant under våren 2016. Vi tror att du studerar en utbildning inom marknadsföring och genom din utbildning har möjlighet till en 20 veckors praktik. Under stort eget ansvar kommer du att driva projekt för att öka kännedomen om Charity Rating och Givarguiden. Du kommer att bland annat att skriva artiklar om ideell sektor, socialt företagande och filantropi för att öka medvetande kring detta i Sverige och utforma content till hemsida och facebook. Du kommer att författa pressmeddelanden och utforma grafiskt material till tryck och hemsida. Charity Rating är en liten organisation och därför kommer du att ha möjlighet att vara med och påverka dina arbetsuppgifter i hög grad och arbeta nära din handledare. Du kommer även att ges möjlighet att delta i externa seminarium och på så sätt vidga dina nätverk.

Vi söker en person som är duktig på: 

  • att segmentera och förstå målgrupper
  • att nå ut genom PR, sociala medier och sökordsoptimering
  • att ta stort eget ansvar och arbeta självständigt
  • att arbeta flexibelt

Vi ser gärna att du har: 

  • Godakunskaper i InDesign och Photoshop
  • Tidigare erfarenhet av att arbeta med kommunikation
  • Ett grafiskt intresse
  • Kunskap i WordPress

Det är meriterande om du har erfarenhet från ideell sektor.

Vi söker dig som är engagerad, ansvarstagande och handlingskraftig. Vi tror att du är en initiativtagande person som själv kan driva ditt arbete. För oss är det viktigt att du vill utvecklas på din arbetsplats. Du behöver inte kunna allt ovan, men vi ser gärna att du som söker har erfarenhet och expertis inom några av dessa områden. Viktigast är att du är nyfiken och prestigelös samt villig att ta stort eget ansvar för ditt arbete

Tjänsten är en praktik som omfattar 20 veckor heltid under våren 2016 med möjlighet till förlängning och fortsatt deltidsarbete och heltidsarbete under sommaren.

Ansök genom att skicka in CV och personligt brev till sofia.ingemanson@charityrating.org. I brevet vill vi att du beskriver vad av kompetenserna ovan du ser som din styrka, dina tidigare erfarenheter samt varför du vill jobba hos oss. Inkom med din ansökan snarast. Vi intervjuar löpande.

Frågor? Kontakta Sofia Ingemanson på sofia.ingemanson@charityrating.org eller 0733 678 188.

Dela: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit Email

Relaterade inlägg